Om mig

Udover at jeg selv har gået vejen fra et liv med anoreksi, angst og stress til et liv i mental trivsel, og i dag er stifter og medejer af både dette firma samt Mind Institute, har jeg følgende uddannelser og jobs bag mig:


Afsluttede uddannelser 

Mind Core Instructor (2021)

- Kandidat i psykologi og sundhedsfremme (2020)
- HD 1. semester på CBS (2020)

- Metakognitiv stresscoach (2019)
- Oppeguide vejleder (2019)

- Vane -og overspisningscoach (2017)
- Bachelor i uddannelsesvidenskab med speciale i udviklingspsykologi (2017)

- samt tidligere erfaring fra et hav af kurser, erfaring som konsulent, supervisor samt projektmedarbejder i private virksomheder, NGO'er, pædagogisk og psykologisk konsulent i kommuner samt fra mit eget uddannelsesinstitut Mind Institute.

Det siger klienterne

En kæmpe forskel

Jeg blev lidt rørt over, hvor kæmpe en forskel det her forløb har gjort for mig. Jeg er meget meget glad og taknemmelig. Nu glæder jeg mig til at arbejde videre med øvelserne og til uddannelsen til efteråret, hvor jeg bliver meget klogere. (Meta Mind Coach uddannelsen som jeg har i Mind Institute)

Stressfri

Jeg vil rigtig gerne sige dig mange tak for forløbet hos dig. Jeg er nu endelig raskmeldt på fuldtid igen, så det er rigtig dejligt. Det har været livsændrende at lære metakognitiv terapi, selvom vejen var lang. Mange tak for hjælpen.

Mentalt robust

Jeg har fået ro i hovedet, allerede tabt mig en del, jeg er langt mere mentalt robust, jeg har fået en række nye gode vaner og jeg står langt stærkere i mig selv. Derudover har jeg ikke overspist siden 1. session og er blevet god til at spise efter min sult og mæthed, fremfor på følelser og regler.

Helt fantastisk

Det føles helt uvirkeligt, fordi jeg har haft kæmpet med det så længe. Det er helt fantastisk, hvordan redskaberne kan hjælpe til at genskabe kontrol over triggere og tanker, så jeg i meget mindre grad oplever ubehag. Jeg er nået meget langt ift. de mål vi satte sammen i starten og selv maden er ikke et problem længere.


Flere referencer og udtalelser


Klient efter 2 sessioner 

Jeg har øvet mig i at tjekke ind i maven ift. sult og mæthed og følge den skala, vi har kigget på sammen og ladet alle de der tanker og sund/usund samt ekstra mad passere - og det virker. Tænk at det ikke behøver være besværligt.


Klient efter 2 sessioner

Jeg har ikke overspist, jeg har endda tabt mig over julen og jeg har slet ikke stresset over mad, tvært imod. Jeg har øvet mig i at lade alle de der tanker passere og så flytte fokus hen på kroppens signaler, og det har åbenbart virket.


Klient efter 2 sessioner

Jeg har ikke længere problemer med mit tankemylder eller stress. Når det bliver presset eller jeg kan mærke, at nogle af stresstankerne kommer, så lader jeg dem bare køre forbi og gør det, som jeg gerne vil. Det er mega rart og jeg er trives rigtig godt. 


Klient efter 4 gange

Jeg har fået en forståelse for at det hele hænger sammen - mine tanker, mit selvværd, mine handlinger, og at det er noget, der foregår inde i mit som jeg kan vælge at slukke for. Terapien har givet mig overblik over hvor mine udfordringer ligger, jeg hviler mere i mig selv samt har medført ro og tiltro til, at jeg godt kan lykkes med et vægttab. Inden jeg startede på forløbet troede jeg ikke, at jeg ikke behøvede at bruge penge på et forløb - jeg kunne jo bare selv tage mig sammen og komme igang, men jeg blev klogere. Jeg vil anbefale et forløb til dem, der oplever at deres tanker fylder for meget.


Klient efter 1 session

Jeg overspiser ikke længere og kan i høj grad lade mine tanker være herom - for det virker ikke længere for mig at overspise.

Jeg bruger værktøjerne hver dag og vil begynde at kopiere dem over på andre områder såsom arbejde, relationer mv. Klient efter 1 session

Det har været et kæmpe vendepunkt allerede og min adfærd er mit forhold til maden er helt ændret allerede. Øvelserne og det vi arbejder med giver bare super god mening og virker jo indlysende, når man først får øje på det. 


Klient efter 5 sessioner

Jeg har fået meget mere ro i mine tanker omkring mad og motion, hvilket også har smittet af på min adfærd. Dette er sket som følge af, at jeg har fået redskaber til at komme ud af de negative og spiseforstyrrende tankemønstre, som før optog mit hoved i størstedelen af mine vågne timer. Hele denne udvikling har gjort, at jeg har fået mere fokus på de ting, der rent faktisk betyder noget for mig: nærvær, kærlighed, overskud til at koncentrere mig om fx faglige ting mm..

Jeg anbefaler forløbet til alle dem, der oplever at have negative/destruktive tanker, de gerne vil lære at håndtere bedre. Så i princippet kunne alle have godt af det - i hvert fald mange i min generation, for jeg oplever at "jeg burde"-tanker og bekymringstanker om fremtiden mm. fylder meget for mange af os.


Kursist på workshop i spiseforstyrrelser

Jeg havde dig som underviser sidste år i spiseforstyrrelser. Det var super og jeg er ikke et sekund i tvivl om du er to-go eksperten ud i spiseforstyrrelser. Der anbefaler jeg dig meget gerne til andre.


Fra Supervision på en socialfaglig arbejdsplads

Den måde du kører det på giver enormt meget mening og værdi, vi har ikke oplevet noget så grundigt og samtidig fleksibelt før. Man kan virkelig mærke, at du kan det her på rygraden og hele tiden kan komme med forklarende allegorier og modeller.


Klient efter 5 sessioner

At tankerne gerne må være der men, at jeg ikke skal lade dem fylde for meget. Og, at de ikke skal dyrkes.

At jeg kan bruge den med andre tanker end dem omkring overspisning. At jeg er blevet bedre til ikke at slå mig selv oveni hovedet, hvis der er nogle ting jeg ikke får gjort. At jeg ikke "behøver" at fortælle mig holdning til eller svare på noget, som andre har en "underlig" holdning til. Primært ved noget de er meget stålfaste omkring. Bare bare sige "den holdning må du gerne have".

Jeg vil anbefale forløbet til personer som mig selv, der har brug for hjælp til at styre tankermylderet. Folk med spiseforstyrrelser, helt sikkert.

Tak for hjælpen og de gode værktøjer! :)


Klient efter 6 sessioner

Jeg har fået meget mere ro i mine tanker omkring mad og motion, hvilket også har smittet af på min adfærd. Dette er sket som følge af, at jeg har fået redskaber til at komme ud af de negative og spiseforstyrrende tankemønstre, som før optog mit hoved i størstedelen af mine vågne timer. Hele denne udvikling har gjort, at jeg har fået mere fokus på de ting, der rent faktisk betyder noget for mig: nærvær, kærlighed, overskud til at koncentrere mig om fx faglige ting mm.. Jeg troede ikke jeg kunne "få kontrol" over mine negative tanker eller lære at ændre dem. Men det har terapien lært mig, at jeg kan.

I takt med at jeg fik mere tillid til at mærke efter mine egne (kropslige) behov, fik jeg mod til at træffe beslutningen om at udskyde aflevering af mit speciale i 1 måned - således at jeg kan nyde processen mere og stoppe bekymringerne om, hvorvidt jeg når at blive færdig til tiden og om jeg nu gør det godt nok. Så terapien har ikke kun hjulpet mig med at komme mere i kontakt med mine kropslige behov men også mine mentale/psykiske.


Klient efter 6 sessioner

Det har været en af de vildeste aha-oplevelser at gå i forløb hos Malene. Hun er mega dygtig og en kæmpe inspiration. Jeg har siden forløbets start tabt 9,5 kg og jeg har ikke på noget tidspunkt følt at jeg har været på kur eller været restriktiv omkring de madvarer, som jeg har indtaget. Det er tværtimod været nemt og ligetil hele vejen igennem og med god støtte fra Malene undervejs. 


Klient efter 6 sessioner

Jeg havde slet ikke regnet med og er målløs over, at jeg ville nå så langt og slet ikke, at jeg ville opnå et vægttab på 9,5 kg samtidig med, at jeg fik en langt bedre kontakt til min krop, et bedre forhold til mad, et mere positivt mindset og langt mere selvtillid. Jeg har lært, at jeg selv kan styre mine tanker og cravings, så jeg har ikke længere overspisningsepisoder og kan stoppe midt i et måltid, hvis jeg mærker mætheden indtræffer. 

Jeg har fået et langt mere afslappet forhold til mad, og kan sagtens lade det søde stå uden hverken forbud eller at kaste mig over det, når jeg er alene.

Tak for hjælpen, du har virkelig hjulpet mig med nogle simple men virkelig gode redskaber.


Klient efter 4 sessioner

Jeg har fået ro i hovedet, allerede tabt mig en del, jeg er langt mere mentalt robust, jeg har fået en række nye gode vaner og jeg står langt stærkere i mig selv. Derudover har jeg ikke overspist siden 1. session og er blevet god til at spise efter min sult og mæthed, fremfor på følelser og regler.

Jeg havde aldrig troet jeg kunne nå så langt, og havde du sagt det til at starte med, så havde jeg nok sagt, at det ikke kunne være sandt.


Klient efter 2 sessioner

Jeg har halveret min bekymringstid fra 8 til 4 timer, jeg er langt mere lystbetonet i min spiseadfærd og øver mig i at følge kroppens signaler og min intuition, fremfor hele tiden at være oppe i hovedet. jeg nyder at vægten ikke er i fokus, men at det er min trivsel og mentale robusthed.
Jeg glæder mig til at se, hvor langt jeg kan komme på de 5 sessioner.


Klient efter 3 sessioner

Efter 3 sessioners metakognitiv terapi hos Malene mærkede jeg en stor forbedring i min evne til at slippe mit negative tankespor om krop, mad, motion og den dårlige samvittighed, som knyttede sig til det. Jeg troede aldrig, jeg skulle slippe af med de tanker, men det har jeg med Malenes hjælp nu oplevet, at jeg kan. Hun skabte virkelig et trygt rum, der gjorde det nemt for mig at være ærlig, og de tanker og følelser, jeg delte, blev altid modtaget med dyb forståelse og respekt.

Vi arbejdede med simple og konkrete øvelser, som jeg efter få uger mærkede effekten af. Nu kan jeg hurtigere og med mere ro i maven slippe de tvangsprægede tanker, jeg kan bedre mærke og handle på mine kropslige behov fremfor på tvangstankerne, og mine tankemønstre er samlet set blevet mere positive. Derfor er det absolut ingen underdrivelse at sige, at forløbet har været livsændrende for mig, og de redskaber, jeg har fået, vil altid kunne bruge.

Igen TAK for at møde mig på den måde, du har gjort. Det er så trygt og behageligt at blive ledt i en bedring retning af dig - og ikke mindst at mærke, at det rykker.


Klient efter 5 kombinerede sessioner

Jeg har opnået 90-95% madro, hvilket jeg aldrig troede var muligt. Mad, sundhed og krop begrænser mig ikke mere, hvilket er helt fantastisk. 

Jeg er begyndt at levne, når maden ikke er interessant samt blot at dele med de andre, fremfor altid at skulle have min egen portion samt at spise op.


Klient efter 5 sessioner

Jeg har langt færre tanker om maden og min vægt nu, det fylder under 30 minutter om dagen og nogle gange så bruger jeg ikke hele min 'bekymringstid'. Jeg er blevet meget mere glad og har mere overskud." 


Klient efter 8 sessioner

Jeg har langt færre negative tanker og mere ro pga. den metakognitive terapi. Jeg har langt mindre kompenserende adfærd nu end før. Jeg kan godt se det når jeg tænker tilbage, at jeg er nået langt."


Klient efter 6 sessioner

Det er helt tydeligt at der er noget jeg skal arbejde med, og jeg gik fra dig med en følelse af, at hos dig er der et rum, hvor jeg bliver mødt med forståelse og kan være 100 procent ærlig. (…) Tusind, tusind tak for at have hjulpet mig så meget! Jeg se frem til hvad vores næste møder byder på af læring.
Du er en fantastisk inspiration Malene – både når vi snakker hjemme hos dig, men i lige så stor grad også når du poster tankevækkende tekster på din Instagram. Jeg ser frem til at følge med fremover – også efter endt forløb."


Klient efter 8 sessioner
Den bedste ting ved at være i et forløb hos ML er at hun stillede nogle meget gode spørgsmål, så jeg skulle reflektere over mine vaner.
På den måde var det mine egne løsninger til ændringer der blev brugt, hvilket har gjort det lettere at ændre vanerne efterfølgende.
ML har desuden støttet mig i at ændre holdningen “så kan det hele også være ligemeget“, men derimod se det positive i fremskridtene, selv de små. Derudover er ML en sød og ægte person, som virkelig får en til at åbne op. og jeg vil endnu engang takke dig. Jeg har dig stadig i baghovedet hver dag, kan høre din positive stemme - det er virkelig rart og du har lært mig en masse og får mig til at se positivt på tingene, selv på de dårlige dage.. så tusind tak." 


Klient efter 3 sessioner

Malene spurgte om alle de rigtige ting, som gjorde at jeg fandt alle svarerne inden i mig selv og selv troede på at det kan lade sig gøre at ændre det jeg ville ændre! Hun formåede også at fjerne min dårlige samvittighed og i stedet give mig evnen til mærke efter hvad jeg har brug for." 


Klient efter onlineforløb på 1 måned

Jeg synes jeg har fået det jeg skal bruge fra dig. Synes det var dejligt at din respons var hurtig og venlig og ikke dømmende. Så det var bare super.
De ting du har skrevet tænker jeg over og prøver at øve mig på, så det tænker jeg at jeg skal gøre fremover. Og så kunne jeg sagtens finde på at tilmelde mig igen, hvis der på et tidspunkt er noget andet, jeg bøvler med.


Klient efter 6 ugers forløb om madstress

Jeg blev lidt rørt over, hvor kæmpe en forskel det her forløb har gjort for mig. Jeg er meget meget glad og taknemlig. Nu glæder jeg mig til at arbejde videre med øvelserne og til uddannelsen til efteråret, hvor jeg bliver meget klogere. (uddannelsen som meta mind coach, som jeg har i Mind Institute)


Klient efter 6 ugers forløb om madstress

Dit forløb, især træning af øvelserne, har virkelig været lærerigt (og en kæmpe øjenåbner), som jeg har lært vanvittig meget af. Det har ændre på nogle helt grundlæggende forståelser og oplevelser omkring mine tanker og min adfærd - både omkring mad, men det har i den grad smittet af på hverdagens øvrige udfordringer. Jeg er sikker på, at dine forløb vil komme til at betyde kæmpe livsædringer for alle dem, du får fingrene i.
Det har ændret alverden for mig. jeg er ikke i mål, og skla fortsat øve mig hver dag, men nu ved jeg, hvad jeg skal øve - og jeg ved, at det virker for mig.

Mit eneste feedback til forløbet er, at jeg personligt ville have syntes godt om og måske haft mere gavn af en online ugentlig status
(altså hvor vi lige snakker sammen omkring evalueringen). men det handler nok om, hvad man har præference for 🙂

Tak for at have lært mig en masse nyt - altså en masse nyt, som rent faktisk gør en forskel (og ikke bare er teoretisk viden).


Klient efter 6 ugers forløb om madstress

Hej Malene,

Tusind tak for dette utrolig givende forløb, det har ændret min forståelse af mine tanker både når det gælder mad, men også generelt.

Nogle dage ramte øvelserne spot on og gav rigtig meget, alt efter dag og hvilken øvelse, og andre dage var det sværere at mærke virkningen, men alt i alt har de været utrolig givende! Jeg kan nu “afkoble min opmærksomhed”, at alt jeg tænker ikke nødvendigvis skal tænkes igennem flere gange dagligt flere dage i streg, hvis der ikke er noget konkret jeg kan gøre ved det. Og generelt det at vide at jeg ikke ER mine tanker, men at jeg selv kan styre hvad jeg lægger i mine tanker.

Noget af det bedste har været den begrænsede bekymringstid! Jeg føler jeg har fået så mange effektive, kreative og aktive timer på døgnet frem for at sidde med tankemylder og forsøge at løse mine problemer ved at blive ved med at tænke på dem.

Det føles fantastisk! Der er blevet meget mere plads til så mange andre vigtigere ting i min hverdag! Det føles som en lettelse, men faktisk også lidt svært, for pludselig skulle jeg finde ud af hvad jeg egentlig har lyst til at bruge min tid på - så jeg er fx. blevet langt mere kreativ igen, har overskuddet til at træne hver dag (som minimum gå en tur) og jeg kredser mere om madlavningen eller snakker/ses med nogen jeg holder af.

Min hverdag fungerer ikke uden reflektion, så det har også været rart at sætte effektiv refleksionstid af. Og nu kalder jeg det for refleksionstid, fordi det er det blevet til, frem for unødige bekymringer. Effektiv, kortere refleksionstid over det som virkelig betyder noget for mig og mit liv.